FAQs

Frequently Asked Questions


Ja, in bijna alle gevallen blijft een Aquapac hoes drijven, zelfs met je spullen erin. De Aquaclip zorgt voor een hermetische sluiting en de tas is dan luchtdicht. Echter de meeste elektronische apparatuur zit vol met lucht. Dus als het op drijven aankomt gaat het niet zozeer om de hoeveelheid lucht buiten het apparaat of camera, maar de lucht in deze apparatuur, deze zorgt er juist voor dat ze het blijft drijven. Als je echter de Aquapac tas vol stopt met allerlei zeer zware dingen en er – vóórdat je hem sluit – en alle lucht uitknijpt, zal hij niet blijven drijven. Het is altijd handig om dit even van tevoren te testen.

Om condensatie te absorberen uit een vochtige omgeving, raden wij aan om een zakje droogmiddel in je Aquapac bij je spullen te stoppen. In een vochtig klimaat zal er vocht in de lucht zitten die zich bevindt in de afgesloten tas. Bij camera’s is het vocht geneigd om in de lens te condenseren. Zakjes met droogmiddel zullen dit vocht geheel absorberen en zo blijft de inhoud van de Aquapac kurkdroog. Veel van onze tassen worden geleverd met één of meer van die zakjes met droogmiddel. In een vochtige omgeving adviseren wij u daarom steeds om een zakjes droogmiddel te gebruiken in een Aquapac Tas.

In sommige landen met een hoog klimaat is het erg luchtvochtig. Om condensatie te absorberen uit een vochtige omgeving, raden wij aan om een zakje droogmiddel in je Aquapac bij je spullen te stoppen. In een vochtig klimaat zal er vocht in de lucht zitten die zich bevindt in de afgesloten tas. Bij camera’s is het vocht geneigd om in de lens te condenseren. Zakjes met droogmiddel zullen dit vocht geheel absorberen en zo blijft de inhoud van de Aquapac kurkdroog. Veel van onze tassen worden geleverd met één of meer van die zakjes met droogmiddel. In een vochtige omgeving adviseren wij u daarom steeds om een zakjes droogmiddel te gebruiken in een Aquapac Tas.
De meeste kleine gaatjes in een Aquapac tas kunnen zeer eenvoudig gerepareerd kunnen worden met deze onderstaande producten: Tear-Aid Repair Tape Tear-Aid is een alternatief voor McNett Tenacious Tape en werkt op dezelfde manier. McNett Tenacious Tape Dit is een zeer sterke, zeer kleverig tape die kan worden gebruikt om kleine gaten en scheuren in TPU en stoffen te repareren. McNett Seamseal (of soortgelijke Urethaan Reparatie Lijmen) Volg de instructies op de verpakking voor Seamseal of Urethaan lijm. Het is iets rommeliger en tijdrovender dan de reparatie tape van McNett. Maar we moeten wel melden dat schade aan de sluiting, harde delen en de naden van tassen niet gemakkelijk te repareren zijn

De meeste kleine gaatjes in een Aquapac tas kunnen zeer eenvoudig gerepareerd kunnen worden met deze onderstaande producten: Tear-Aid Repair Tape Tear-Aid is een alternatief voor McNett Tenacious Tape en werkt op dezelfde manier. McNett Tenacious Tape Dit is een zeer sterke, zeer kleverig tape die kan worden gebruikt om kleine gaten en scheuren in TPU en stoffen te repareren. McNett Seamseal (of soortgelijke Urethaan Reparatie Lijmen) Volg de instructies op de verpakking voor Seamseal of Urethaan lijm. Het is iets rommeliger en tijdrovender dan de reparatie tape van McNett. Maar we moeten wel melden dat schade aan de sluiting, harde delen en de naden van tassen niet gemakkelijk te repareren zijn.

Bij ongeveer 40 ºC begint het harde plastic van de Aquapac zachter te worden. De tas kan daarom gaan lekken als hij wordt ondergedompeld in heet water. Zo lang de Aquapac niet onder water wordt gehouden, kan je hem prima in een warm bad gebruiken.

De Aquaclip sluiting: 
Deze is gemaakt van speciaal gevormd plastic en zijn erg sterk. Alvorens we onze eerste Aquaclip op de markt brachten, werd hij voor onafhankelijk onderzoek aangeboden aan de Technische Faculteit van de Universiteit van Bath. Zij verklaarden dat de tas nog steeds waterdicht was na 10.000 keer te zijn geopend en gesloten! 

De zachte tassen: 
De flexibele tassen worden gemaakt van diverse speciale polymeren die worden gebonden met een techniek genaamd hoogfrequent lassen. Hoog-frequente radiogolven zorgen er voor dat de verschillende materiaallagen een chemische binding aangaan zodat alle verbindingen even sterk zijn als alle andere delen van het materiaal. Al onze materialen zijn UV-bestendig, dus ze zullen geen schade ondervinden of verkleuren door blootstelling aan zonlicht. 

Stormbestendig: 
Voor onze Stormbestendige reeks gebruiken we nylon en polyester die met PU of TPU worden gecoat om ze 100% waterdicht te maken. De tassen worden vervaardigd met toepassing van hoogfrequent lastechnieken voor de naden of ze worden eerst gestikt en vervolgens worden stikgaatjes weer bij hoge temperaturen gedicht.

De Aquaclip sluiting: Deze is gemaakt van speciaal gevormd plastic en zijn erg sterk. Alvorens we onze eerste Aquaclip op de markt brachten, werd hij voor onafhankelijk onderzoek aangeboden aan de Technische Faculteit van de Universiteit van Bath. Zij verklaarden dat de tas nog steeds waterdicht was na 10.000 keer te zijn geopend en gesloten! De flexibele tassen worden gemaakt van diverse speciale polymeren die worden gebonden met een techniek genaamd hoogfrequent lassen. Hoog-frequente radiogolven zorgen er voor dat de verschillende materiaallagen een chemische binding aangaan zodat alle verbindingen even sterk zijn als alle andere delen van het materiaal. Al onze materialen zijn UV-bestendig, dus ze zullen geen schade ondervinden of verkleuren door blootstelling aan zonlicht. Stormbestendig: Voor onze Stormbestendige reeks gebruiken we nylon en polyester die met PU of TPU worden gecoat om ze 100% waterdicht te maken. De tassen worden vervaardigd met toepassing van hoogfrequent lastechnieken voor de naden of ze worden eerst gestikt en vervolgens worden stikgaatjes weer bij hoge temperaturen gedicht.
Onafhankelijke tests IC Consultants Ltd (onderdeel van de Faculteit voor Mechanische Techniek van het Imperial College in Londen) kreeg de opdracht een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de waterdichtheid van het onderdompelbare Aquapac assortiment. De tests werden uitgevoerd in een voor dit doel gebouwde drukkamer. Alle Aquapac behuizingen voldeden aan onze claims ten aanzien van waterdichtheid. Alle behuizingen voor gebruik onder water, voorzien van onze gepatenteerde Aquaclip, kwamen door de test als 100% waterdicht tot ten minste 0.5 bar wat gelijk staat aan een diepte van 5.1 m. Sommige kwamen op 2.0 bar wat gelijk staat aan een diepte van 20.4 m. Testprocedures binnen ons bedrijf Tijdens de fabricage testen we steeds elke productiereeks van onze behuizingen in onze eigen drukkamer gedurende 5 minuten bij 1.0 bar wat overeenkomt met een diepte van 10.1 m. Bovendien doen we een eenvoudige test waarbij we de behuizingen ter controle onder water indrukken. Stormproof™ Onze stormbestendige reeks van niet- onderdompelbare buidels en tassen zijn voorzien van een zeer hoogwaardige sluiting. Al onze producten worden voorzien van een coating met dichte lagen van PU of TPU plastic en alle naden zijn of gelast of gestikt en vervolgens voorzien van waterdichte afdichting die er bij een hoge temperatuur op is aangebracht. IPX Uitleg, wat betekend de IPX code? IPX is de beschermingsgraad tegen vocht en zo kunt u per Aquapac tas de classificatie zien. IPX1 Druppeldicht: Geen schade indien onderhevig aan verticale druppels IPX2 Druppeldicht: Geen schade indien druppels vallend onder een hoek van 15° IPX3 Spatdicht: Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder een hoek van max -60° tot 60° IPX4 Plensdicht: Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder elke hoek IPX5 Sproeidicht: Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder elke hoek gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter. IPX6 Waterbestendig: Geen water indringing indien bespoten (100L/min) onder elke hoek gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter. IPX7 Dompeldicht: Onderdompeling maximaal 5 sec. tot een diepte van maximaal 1 meter. IPX8 Waterdicht: De apparatuur in tas blijft bruikbaar voor continu gebruik onder water tot maximaal 5 meter diepte. Bij elke Aquapac tas vindt u een IPX code en in de tabel hierboven ziet u de beschermingsgraad van het product.

Aquapac heeft opdracht gegeven tot een onderzoek door het Imperial College in Londen naar het gebruik van de AQ158 (tas voor een insulinepompje) en AQ558 (tas voor elektronische apparatuur met externe aansluitingen), nadat een groot aantal vragen van klanten werd ontvangen betreffende hun geschiktheid voor deze toepassingen. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat – onder bepaalde omstandigheden – de stroomsnelheid van de insuline door de tas kan verminderen. Vooral lage stroomsnelheden kunnen worden beïnvloed en daarom kan Aquapac de geschiktheid van deze tassen voor insulinepompjes niet garanderen. Of deze tassen geschikt zijn voor een bepaald insulinepompje moet de gebruiker zelf bepalen. Aquapac heeft het advies gekregen om gebruikers van de tassen aan te raden hun bloedsuikerwaarde regelmatig te controleren. De tests werden uitgevoerd op het Imperial College voor Wetenschap, Technologie en Geneeskunde met gebruikmaking van een Roche Accu-Check Spirit insulinepompje bij een temperatuur van 20 graden Celsius en bij een stroomsnelheid van 2U/uur en 10U/uur. De afgegeven hoeveelheden insuline gedurende 60 minuten waren als volgt:

  • 2U/uur buiten de behuizing: 0.0131 g (stroomsnelheid 100%)
  • 2U/uur in Aquapac 150: 0.0106 g (stroomsnelheid 81%)
  • 2U/uur in Aquapac 150: 0.0056 g (tweede testmodel en stroomsnelheid 42%)
  • 2U/uur in Aquapac 550: 0.0121 g (stroomsnelheid 92%)
  • 10U/uur buiten de behuizing: 0.0864 g (stroomsnelheid 100%)
  • 10U/uur in Aquapac 150: 0.0878 g (stroomsnelheid 100%)
  • 10U/uur in Aquapac 550: 0.0903 g (stroomsnelheid 100%)

21 Augustus 2006