Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

De Aquaclip sluiting: 
Deze is gemaakt van speciaal gevormd plastic en zijn erg sterk. Alvorens we onze eerste Aquaclip op de markt brachten, werd hij voor onafhankelijk onderzoek aangeboden aan de Technische Faculteit van de Universiteit van Bath. Zij verklaarden dat de tas nog steeds waterdicht was na 10.000 keer te zijn geopend en gesloten! 

De zachte tassen: 
De flexibele tassen worden gemaakt van diverse speciale polymeren die worden gebonden met een techniek genaamd hoogfrequent lassen. Hoog-frequente radiogolven zorgen er voor dat de verschillende materiaallagen een chemische binding aangaan zodat alle verbindingen even sterk zijn als alle andere delen van het materiaal. Al onze materialen zijn UV-bestendig, dus ze zullen geen schade ondervinden of verkleuren door blootstelling aan zonlicht. 

Stormbestendig: 
Voor onze Stormbestendige reeks gebruiken we nylon en polyester die met PU of TPU worden gecoat om ze 100% waterdicht te maken. De tassen worden vervaardigd met toepassing van hoogfrequent lastechnieken voor de naden of ze worden eerst gestikt en vervolgens worden stikgaatjes weer bij hoge temperaturen gedicht.

De meeste kleine gaatjes in een Aquapac tas kunnen zeer eenvoudig gerepareerd kunnen worden met deze onderstaande producten: Tear-Aid Repair Tape Tear-Aid is een alternatief voor McNett Tenacious Tape en werkt op dezelfde manier. McNett Tenacious Tape Dit is een zeer sterke, zeer kleverig tape die kan worden gebruikt om kleine gaten en scheuren in TPU en stoffen te repareren. McNett Seamseal (of soortgelijke Urethaan Reparatie Lijmen) Volg de instructies op de verpakking voor Seamseal of Urethaan lijm. Het is iets rommeliger en tijdrovender dan de reparatie tape van McNett. Maar we moeten wel melden dat schade aan de sluiting, harde delen en de naden van tassen niet gemakkelijk te repareren zijn.

Tenzij ze speciaal worden behandeld, zullen de meeste plastics geleidelijk afbreken door langdurige blootstelling aan zonlicht. Dit geldt in het bijzonder voor transparante plastics die al snel vergelen. Alle materialen die we voor de fabricage van onze tassen gebruiken zijn UV-bestendig zodat ze geen schade ondervinden door blootstelling aan zonlicht. N.B.: Hoewel het materiaal zelf UV – beschermd is, zal de tas de inhoud niet beschermen tegen schadelijke stralen. Elektronische apparatuur moet men nooit in het volle zonlicht laten liggen, zelfs niet in een Aquapac tas. 

Vóór elk gebruik
Stop iets van keukenpapier in je Aquapac, sluit hem goed af ​​en dompel het dan onder in een wasbak om de waterdichtheid te controleren.

Je Aquapac openen
Open je Aquapac nooit in of onder water. Om te voorkomen dat er water binnenkomt als u het opent, schudt u eerst het water weg en droogt u het af met een handdoek. Houd de hoes vast met de opening aan de onderkant terwijl je hem opent.

Zo heb je lang plezier van je Aquapac!
Onze materialen zijn sterk, maar kunnen nog steeds worden geperforeerd. Vermijd scherpe of schurende voorwerpen en bescherm tegen schokken. Na regelmatig contact met chloor- of zout water of met zonnecrèmes, wassen in een sopje en daarna afspoelen met schoon water. Gebruik geen bleekmiddel, alcohol of speciale reinigingsmiddelen.

Waterdichtheid
Ons assortiment is onafhankelijk getest volgens internationale waterdichtheidsnormen. De waterbestendigheid van uw Aquapac hangt echter af van uw sluiting en het voorzichtig openen, en erop dat het niet beschadigd wordt vóór of tijdens gebruik. Volg alle instructies zorgvuldig.

Materialen
Aquapacs zijn gemaakt van verschillende materialen, voornamelijk kunststoffen waardoor ze roestvrij zijn. Deze omvatten TPU, ABS, nylon en polypropyleen.

Waarschuwing
Onze garantie dekt alleen de Aquapac, en niet alle items die u erin kunt doen. We raden u aan de inhoud afzonderlijk te verzekeren.

De meeste watersportzaken verkopen Aquapac, je kunt ook even een e-mail sturen naar: info@aquapac.nl, dat sturen wij het adres van de dichtstbijzijnde winkel.

Bij ongeveer 40 ºC begint het harde plastic van de Aquapac zachter te worden. De tas kan daarom gaan lekken als hij wordt ondergedompeld in heet water. Zo lang de Aquapac niet onder water wordt gehouden, kan je hem prima in een warm bad gebruiken.
In sommige landen met een hoog klimaat is het erg luchtvochtig. Om condensatie te absorberen uit een vochtige omgeving, raden wij aan om een zakje droogmiddel in je Aquapac bij je spullen te stoppen. In een vochtig klimaat zal er vocht in de lucht zitten die zich bevindt in de afgesloten tas. Bij camera’s is het vocht geneigd om in de lens te condenseren. Zakjes met droogmiddel zullen dit vocht geheel absorberen en zo blijft de inhoud van de Aquapac kurkdroog. Veel van onze tassen worden geleverd met één of meer van die zakjes met droogmiddel. In een vochtige omgeving adviseren wij u daarom steeds om een zakjes droogmiddel te gebruiken in een Aquapac Tas.
De Aquaclip sluiting: Deze is gemaakt van speciaal gevormd plastic en zijn erg sterk. Alvorens we onze eerste Aquaclip op de markt brachten, werd hij voor onafhankelijk onderzoek aangeboden aan de Technische Faculteit van de Universiteit van Bath. Zij verklaarden dat de tas nog steeds waterdicht was na 10.000 keer te zijn geopend en gesloten! De flexibele tassen worden gemaakt van diverse speciale polymeren die worden gebonden met een techniek genaamd hoogfrequent lassen. Hoog-frequente radiogolven zorgen er voor dat de verschillende materiaallagen een chemische binding aangaan zodat alle verbindingen even sterk zijn als alle andere delen van het materiaal. Al onze materialen zijn UV-bestendig, dus ze zullen geen schade ondervinden of verkleuren door blootstelling aan zonlicht. Stormbestendig: Voor onze Stormbestendige reeks gebruiken we nylon en polyester die met PU of TPU worden gecoat om ze 100% waterdicht te maken. De tassen worden vervaardigd met toepassing van hoogfrequent lastechnieken voor de naden of ze worden eerst gestikt en vervolgens worden stikgaatjes weer bij hoge temperaturen gedicht.
De meeste kleine gaatjes in een Aquapac tas kunnen zeer eenvoudig gerepareerd kunnen worden met deze onderstaande producten: Tear-Aid Repair Tape Tear-Aid is een alternatief voor McNett Tenacious Tape en werkt op dezelfde manier. McNett Tenacious Tape Dit is een zeer sterke, zeer kleverig tape die kan worden gebruikt om kleine gaten en scheuren in TPU en stoffen te repareren. McNett Seamseal (of soortgelijke Urethaan Reparatie Lijmen) Volg de instructies op de verpakking voor Seamseal of Urethaan lijm. Het is iets rommeliger en tijdrovender dan de reparatie tape van McNett. Maar we moeten wel melden dat schade aan de sluiting, harde delen en de naden van tassen niet gemakkelijk te repareren zijn
Als je wilt weten of de Aquapac groot genoeg is waar je hem voor wilt gebruiken, dan is de belangrijkste maat de omtrek van de betreffende Aquapac en de omtrek van de opening van de behuizing. Om de omtrek te meten van hetgeen je in de Aquapac wilt gebruiken, neem je een draadje en je doet dat om het object waar dit het grootst is. Dit meet je met een liniaal / rolmaat na. De omtrek van het object moet natuurlijk minder zijn dan de omtrek van de opening in de tas. Die maat geven we bij bijna elk product
Onafhankelijke tests IC Consultants Ltd (onderdeel van de Faculteit voor Mechanische Techniek van het Imperial College in Londen) kreeg de opdracht een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de waterdichtheid van het onderdompelbare Aquapac assortiment. De tests werden uitgevoerd in een voor dit doel gebouwde drukkamer. Alle Aquapac behuizingen voldeden aan onze claims ten aanzien van waterdichtheid. Alle behuizingen voor gebruik onder water, voorzien van onze gepatenteerde Aquaclip, kwamen door de test als 100% waterdicht tot ten minste 0.5 bar wat gelijk staat aan een diepte van 5.1 m. Sommige kwamen op 2.0 bar wat gelijk staat aan een diepte van 20.4 m. Testprocedures binnen ons bedrijf Tijdens de fabricage testen we steeds elke productiereeks van onze behuizingen in onze eigen drukkamer gedurende 5 minuten bij 1.0 bar wat overeenkomt met een diepte van 10.1 m. Bovendien doen we een eenvoudige test waarbij we de behuizingen ter controle onder water indrukken. Stormproof™ Onze stormbestendige reeks van niet- onderdompelbare buidels en tassen zijn voorzien van een zeer hoogwaardige sluiting. Al onze producten worden voorzien van een coating met dichte lagen van PU of TPU plastic en alle naden zijn of gelast of gestikt en vervolgens voorzien van waterdichte afdichting die er bij een hoge temperatuur op is aangebracht. IPX Uitleg, wat betekend de IPX code? IPX is de beschermingsgraad tegen vocht en zo kunt u per Aquapac tas de classificatie zien. IPX1 Druppeldicht: Geen schade indien onderhevig aan verticale druppels IPX2 Druppeldicht: Geen schade indien druppels vallend onder een hoek van 15° IPX3 Spatdicht: Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder een hoek van max -60° tot 60° IPX4 Plensdicht: Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder elke hoek IPX5 Sproeidicht: Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder elke hoek gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter. IPX6 Waterbestendig: Geen water indringing indien bespoten (100L/min) onder elke hoek gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter. IPX7 Dompeldicht: Onderdompeling maximaal 5 sec. tot een diepte van maximaal 1 meter. IPX8 Waterdicht: De apparatuur in tas blijft bruikbaar voor continu gebruik onder water tot maximaal 5 meter diepte. Bij elke Aquapac tas vindt u een IPX code en in de tabel hierboven ziet u de beschermingsgraad van het product.
Tenzij ze speciaal worden behandeld, zullen de meeste plastics geleidelijk afbreken door langdurige blootstelling aan zonlicht. Dit geldt in het bijzonder voor transparante plastics die al snel vergelen. Alle materialen die we voor de fabricage van onze tassen gebruiken zijn UV-bestendig zodat ze geen schade ondervinden door blootstelling aan zonlicht. N.B.: Hoewel het materiaal zelf UV – beschermd is, zal de tas de inhoud niet beschermen tegen schadelijke stralen. Elektronische apparatuur moet men nooit in het volle zonlicht laten liggen, zelfs niet in een Aquapac tas.